EVENT: Fahrman x Ellos launch

Portræt af bObles

En stille tirsdag formiddag, er vi blevet inviteret på besøg indenfor hos bObles. Vi bliver i døren taget imod af en storsmilende Julie der med åbne arme, knus og kram byder os alle velkommen. Julie har den fornemme titel af “Head of PR & Communication” og står bl.a. for at arrangere de bloggerevents, som vi hos testfamilien.dk i de sidste par år har været så heldige at være inviteret med til.

Formålet med vores besøg er bl.a. at få en rundvisning i bObles? nye ?hovedkvarter? på Raffinaderivej i København. Har tidligere været på besøg hos bObles i deres gamle lokaler og kan vist roligt sige at der er milevis til forskel.

Derudover har vi sat Bolette Blædel i stævne, som sammen med søsteren Louise i 2006 stiftede bObles. bObles har således 10 års fødselsdag i år.FAKTA OM BOLETTE

Navn: Bolette Blædel 48 år

Gift med Johnny Blædel

Børn: Jonas Blædel 17 år og Ida Blædel 12 år

Uddannet som arkitekt og arbejdede med det i 10 år før bObles-eventyret begyndte.

I et af bObles lækre mødelokaler ? der er indrettet med de specieldesignede bOblesmøbler, som blev brugt til en udstilling om børnenes århundrede på Designmuseum Cophenhagen fortæller Bolette åbenhjertigt om bObles eventyrets historie.

Hvor kom ideen til bObles fra?

Bolette fortæller, at bObles opstod hjemme hos hende selv i deres 38 m2 lille lejlighed, med vægge af pap. Sønnen Jonas var netop begyndt at tumle, og Bolette havde købt et stykke legetøj i Bilka som Jonas elskede, men som Bolette, som den miljøskadede arkitekt hun var, ikke var synderligt begejstret for og altid gemte det væk når han ikke legede med det. Samtidigt larmede det meste af det legetøj, som man kunne få til børn og Bolette besluttede sig derfor at designe sit eget, så naboerne ikke blev skræmt væk af larmen fra den lille pode, som elskede at tumle.

Det skulle være multifunktionelt og det fandtes der ikke noget af på daværende tidspunkt ? og dermed opstod behovet og ideen til bObles. bObles blev nemlig i første omgang til, som følge af Bolettes eget behov. Det var faktisk først da datteren Ida blev født, at hun tog skridtet til at drive det videre til den virksomhed, som det er i dag.

bOblesuniveret favner et helt dyrerige, som er inspireret af familiens mange ture i Københavns Zoologiske have. Jonas? favoritdyr er elefanten og blev derfor det første dyr i rækken, elefanten er ligeledes bObles’ ikon .Bolette fortalte sin 5 år yngre søster Louise, som var tøjdesigner, om ideen. Og heldigvis var Louise frisk på at springe ud i eventyret med Bolette. bObles var født.

Missionen var klar. bObles skulle være en redefinering af møbler til børn. Det skulle være unikt og anderledes. Det skulle handle om bevægelse og det måtte ikke larme.

Hvor kommer navnet bObles fra?

Faktisk troede vi (forfatterne til dette indlæg), at navnet bObles måske var en sammentrækning af de to stifteres navne: Bolette og Louise ? men det har faktisk OVERHOVEDET ikke noget med deres navne at gøre.

Navnet kommer fra ordet sæbebobler ? som definerer: det simple og rene. Det er noget som fanger både børn og voksne, det er trygt, man ved hvad man får (en boble) ? men alligevel kender man aldrig størrelsen eller formen. Det er en overraskelse. Det store O i bObles, symboliserer netop boblen, som er inspirationskilden til navnet.Hvornår vidste du, at bObles var blevet en succes?

Bolette og Louise, valgte at give bObles en halvt år. Et halvt år, hvor bObles fik 100% fokus og hvor de stoppede fra deres faste og trygge jobs, fordi de mente at det var nødvendigt, at være der 100% for at det kunne lykkes. Det viste sig, at være en rigtig god beslutning.Deres første messe var på Formland i Herning. De havde den allermindste stand man kunne forestille sig ? ved siden af nisser og juletræer ? de var nemlig blevet placeret lige i udkanten af juleudstillingen.Ikke desto mindre var deres lille notesbog , da messen var slut, fyldt op til randen med visitkort fra ikke mindre end 30 udenlandske markeder, som var interesseret i det banebrydende produkt i skum.Internationalt det skulle bObles være ? men da Bolette og Louise ikke kendte noget som helst til at drive en virksomhed, så ville de rigtig gerne starte på det danske marked.Desværre var interessen fra dansk side, ikke så stor på daværende tidspunkt ? men det fik ikke Bolette og Louise til at miste modet. De havde nemlig udset sig 10 danske designbutikker, som de bare VILLE forhandles i, bl.a. Illums bolighus, CASA Shop, Interstudie m.fl. Så nu gik de i gang!Fremgangsmåden var at Bolette pakkede sin cykeltrailer, med de dyr der fandtes i bOblesfamilien på daværende tidspunkt og kørte rundt og præsenterede produkterne og hun tog sig ikke til takke med et nej. Det gav pote i sidste ende. De gjorde ALT selv. Pakkede hver tirsdag, lavede markedsføringsmateriale, tog ud i verden og fandt de bedste fabrikker og klarede det hele på egen hånd.

Bolette fortæller, at hun i flere uger i træk sad i butikken hos CASA Shop og ventede på, at direktøren skulle komme forbi, så hun kunne fortælle om deres fantastiske produkt.

Det lykkes for bObles, at få en plads på kunstudstillingen på Louisiana, hvilket de selvfølgelig var meget lykkelige over. Bolette pakkede derfor på ny cykeltraileren og trods regnvejr og blæst cyklede hun hele turen derud, for at kunne gøre klar til udstillingen. Da hun efter at have smidt regntøjet og rettet på håret, blev taget imod i receptionen og fik udleveret en p-billet til parkeringspladsen, så kunne hun ikke få sig selv til at sige, at hun faktisk var kommet på cykel.

Denne historie gjorde, at Børsen valgte at rydde en midterside i avisen for de to danske iværksættere ? for DET var da par ihærdige iværksættere. Bolette havde ellers flere gange uden held forsøgt at få Børsen til at skrive om dem, men børnemøbler, var måske ikke det mest interessante område for Børsen på daværende tidspunkt.Nu turde Bolette og Louise at tro på, at bObles nok skulle blive en succes ? og det må man jo sige, at de er blevet. Men det var ikke lykkedes, hvis ikke de havde haft hinanden.

I hvor mange lande kan man købe bObles?

På nuværende tidspunkt har bObles et stort marked i Japan, Finland, Tyskland, USA og selvfølgelig hele Skandinavien. Der har været flere lande, men bObles har valgt kun at fokusere på de lande hvor de selv kan stå for salget og hele håndteringen heraf.

Hvordan finder bObles på nye produkter?

Det handler meget om den sanse-motoriske udvikling.

Fysioterapeut Louise Hærvig (med speciale inden for børns sanse-motoriske udvikling) har været med siden krokodillen kom til. Hun testede bObles på et meget tidligt tidspunkt og fandt ud af, at det var fantastiske produkter i forhold til Børns motoriske udvikling. Louise Hærvig og bObles har skabt 5 Tumleikoner, som hver repræsenterer helt naturlige og grundlæggende elementer i barnets motoriske udvikling – læs mere om den glade udvikling her. I bObles familien er de med dyrene efterhånden kommet hele vejen rundt med hensyn til at dække børnenes motoriske udvikling og behov og derfor er der kommet nye elementer til så som fart (med transportserien), sving (med gyngerne) og stimulering af følesanser. De to nyeste produkter på markedet er muslingen og pindsvinet, som også stimulerer barnets følesanser. Testfamilien har testet de fleste produkter i bOblesfamilien – disse tests kan læses her.Derudover er bObles netop udkommet med alfabetet både i små og store udgaver. Tallene har været på markedet i et stykke tid og er en rigtig god måde for børnene at lære at regne på med simple regnestykker via legen.Bedste bObleshistorier set med Bolettes øje

Da vi spørger Bolette, om hvad der er hendes bedste bObles historie, kan hun ikke fremhæve en specifik historie. Men hun nævner, at det er den vildeste lykkefølelse, når folk køber deres produkter. I starten skulle hun tage sig sammen for ikke at gå over til kunderne i fx. Magasin, som kom slæbende på en bObles-elefant under armen, bare for at sige TAK fordi du har købt vores produkt.

Bolette fremhæver nye partnerskaber, som noget HELT fantastisk. I øjeblikket samarbejder bObles med Nordisk film og Lego om et særligt Barsels Break koncept og de er netop påbegyndt et samarbejde med Dayz Resorts om tumletid i vand. Hvert år samarbejder de også med Børneulykkesfonden og Flying Super kids.

Det helt store omdrejningspunkt for bObles er deres tumletider. Tumletid er et eventkoncept, hvor der leges til en bedre forståelse af, hvordan børnenes motorik stimuleres og udfordres. Læs mere om konceptet her og se også, hvor du har mulighed for at deltage i et tumletidsarrangement nær dig.

Hvor er bObles om 10år?

Når vi spørger Bolette om, hvor bObles er om 10 år – så er det meget nemt for hende at svare. Hun fortæller nemlig, at der er om 10 år skal være mindst 200 rulende elefanter – busser – i hele verden. Eller måske 2000 busser. Det skal være et online globalt community, hvor hver enkelt bus i hele verden er koblet på et netværk, så man kan klikke ind på bussen i Tokyo, New York eller København og se hvordan tumletiden i netop den bus foregår. Bussen er nemlig specielindrettet til et tumlerum, hvor der kan udføres tumletider rundt omkring i hele verden. Den første bus har bObles allerede anskaffet sig og den var vi også inde og afprøve.bOblesfamilien

Til sidst spørger vi om, det hårde iværksætterliv har haft nogen konsekvenser for familielivet. Og til det kan Bolette svare et klart nej. Det er jo lavet til familien og de har været med hele vejen. Alle i Bolettes familie arbejder nu hos bObles og hun anser i øvrigt alle de ansatte som sin egen familie. Der er i alt 20 ansatte hos bObles, hvis man tæller de 6 elefantførere (Tumletidsinstruktører) og 2 praktikanter med.

bObleshuset

Vi fik en rundvisning i bObles nye hus af søde Julie. Det er dejlig store og lyse lokaler og det sjove er, at der ingen almindelige stole er i hele huset, da de bruger ormen + den lille fisk, som stole. Her ses en af arbejdspladserne hos bOblesDer findes to mødelokaler. Det ene kun fyldt med donuts og det andet fyldt med de specialdesignede grå/sorte tumlemøbler.Det store alrum danner rammen for frokosten og inde bag ved krokodillerne sidder der et andet lille firma, som deler domicil med bObles.Der findes nogle sjove tårne, som medarbejderene kan holde små møder i eller sætte sig sæt op i, når de vil have arbejdsro. Derudover er der et stort tumleområde, hvor bObles kan invitere til Tumletid – men også hvor der kan laves fotoshoot af nye produkter og optages små videoer. Her tilbragte vores 5 unger (forståeligt nok) det meste af tiden under vores besøg i bObleshuset. Det har været en stor oplevelse for os, at komme helt tæt på bObles og mærke glæden og varmen i huset. Bolette er den sødeste og sejeste iværksætterkvinde. Søsteren Louise har selvfølgelig også en rigtig stor del, at sige i forhold til hvor bObles er nu. For uden hende, havde de slet ikke været hvor de var i dag. Så det er et søskendepar, man kun kan ønske tillykke med deres kæmpe succes og tusind tak fordi I ville lukke os ind i jeres lille eventyr. Vi glæder os til at følge med i de næste 10 år.

Tak for de I ville læse med. Dette er vores første portræt i en lang række portrætter af danske iværksættere, som vi kender og beundrer.

Kram fra Mammarose

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EVENT: Fahrman x Ellos launch